Logickou olympiádu letos podpořila nadace manželů Kellnerových

Praha, 15. srpna 2012

Mensa ČR letos zahájila již pátý ročník tradiční Logické olympiády pro přemýšlivé děti a mládež z celé České republiky. Letošní ročník však vůbec poprvé podpořila Nadace The Kellner Family Foundation a osmileté gymnázium Open Gate. Logická olympiáda 2012 je realizovaná také s podporou Nadace OKD.

Logickou olympiádu pořádá Mensa ČR několik let ve snaze doplnit spektrum aktivit pro děti a mládež o soutěž, kde rozhoduje samostatné uvažování a schopnost logického myšlení. „Dáváme tak prostor k vyniknutí i žákům, kteří nejsou úspěšní v tradičních školních předmětech nebo pochází z různého sociálního a kulturního zázemí,“ uvedl předseda Mensy ČR Tomáš Blumenstein.

Soutěže se každoročně účastní desítky tisíc dětí z celé České republiky, přičemž jen vloni bylo zaregistrováno 32 300 žáků a studentů z více než 1 200 základních a středních škol z celé republiky.  „Olympiáda bude tradičně probíhat tříkolově, a to ve třech věkových kategoriích. Nejprve proběhnou nominační kola, nejúspěšnější řešitelé postoupí do krajských kol a o vítězi se rozhodne v listopadu v celostátním klání,“ připomněla průběh olympiády Zuzana Poláková z organizačního týmu soutěže. Na nejúspěšnější řešitele opět čekají hodnotné ceny.

Generálními partnery soutěže jsou v letošním roce poprvé Nadace The Kellner Family Foundation a osmileté gymnázium Open Gate. „Dlouhodobě se v nadaci věnujeme projektům na podporu vzdělávání, jejichž cílem je podpořit motivaci ke vzdělávání žáků i učitelů. Těší nás, že můžeme podpořit soutěž, která rozvíjí samostatné myšlení účastníků,“  říká Hana Halfarová, ředitelka projektů Open Gate a Univerzity v Nadaci The Kellner Family Foundation.

Registrace do soutěže již začala. Zájemci o soutěž se mohou registrovat až do 30. září 2012 na webových stánkách www.logickaolympiada.cz, kde jsou také k dispozici další informace k olympiádě.

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit, velmi rádi je zodpovíme.

Tomáš Blumenstein
Předseda Mensy ČR
e-mail: tblumen@mensa.cz

www.logickaolympiada.cz

Generální partneři Logické olympiády

OPEN GATE – gymnázium a základní škola, s.r.o.: posláním školy je nabídnou všem mladým lidem, kteří projeví dostatečné vlohy ke studiu, možnost naplnit svůj potenciál, bez ohledu na rodinné zázemí či osobní situaci, a připravit je na českou a mezinárodní maturitu (International Baccalaureate). Finanční podporu studentům ze sociálně znevýhodněného prostředí poskytuje Nadace The Kellner Family Foundation, kterou k tomuto účelu zřídili manželé Renáta a Petr Kellnerovi.

THE KELLNER FAMILY FOUNDATION, rodinná nadace Renáty a Petra Kellnerových, se zaměřuje především na zvyšování kvality vzdělávání ve veřejných základních školách v České republice (projekt „Pomáháme školám k úspěchu“), podporuje také sociálně znevýhodněné studenty gymnázia Open Gate a poskytuje granty pro studium na zahraničních univerzitách (projekt Univerzity). Přispívá také dalším jednotlivcům a institucím na projekty z oblasti vzdělávání, kultury a podpory zdraví. Další informace na www.kellnerfoundation.cz.